Начало

Здравейте и благодаря, че сте тук!

Казвам се Елисавета Мичева и съм психолог и изследовател.

Целта на този блог е да бъде полезен на всеки, който има проблеми с общуването, емоциите и социалната компетентност или търси психологическа помощ за някакво свое страдание като депресия, личностово разстройство, тревожност, ниска самооценка, фобии или друго, което усложнява емоционалните му преживявания и увеличава психическия дискомфорт.

Искам този блог да прилича на мен. Да бъде ум и сърце. Да не съди, а да вниква, да обича и да разбира. Затова той ще бъде протегната ръка за разговор и подкрепа, ще разказва за хора, които със своя специфичен подход към разбирането на личността ще дадат ново знание и начини за психично здраве при това истински и без претенции.

Тук ще откриете много за човешките преживявания, които разкриват вътрешния свят от мисли, чувства, вяра, надежди и копнежи. Ще се радвам, ако споделите своите с мен.

Отговорността на доверието е огромна, особено когато се влиза в едно такова чувствително и ранимо място, каквото е психичния свят на човека. Нека за начало да си говорим на „Ти“.

Благодаря на големия художник карикатурист Ивайло Нинов за илюстрацията „Говори ми на "Ти“ на заглавната страница на блога. Така рисува само майстор, който интелигентно и с ирония намига на съмишленици.

Всички снимки, илюстрации и публикации са авторски. Използването им без изричното съгласие на автора или посочване на източника с активен линк към него е забранено и непрепоръчително.