Пролетта като сезон в душата

Човешкият живот е една поредица от сезони, но пролетта е символ, който ни припомня че можем да обновим нещата, да започнем отначало или да се възкресим.

Пролетта е потребност, време което ни подсеща да се свържем с онова чувство дълбоко в нас, което ни води към истинските ни потребности.

Пролетта е поглед напред, кое  е по-добре да направим, за да се чувстваме автентични в живота си, а не да го караме той да ни живее в готови модели и фалшиви роли. Събуждащата се природа около нас е важно време да изследваме себе си, да се освободим от съпротивите и защитите, които сме си изградили във взаимоотношенията с другите, кара ни да направим важни стъпки и да оставим неща, които ни задържат и ни вкарват в една вечна зима. Тези пориви на промяна вътре в нас „покълват“ и „разцъфтяват“, когато се свържем с тялото си и дадем глас на емоциите, да ни кажат от какво реално се нуждая и какво искам да направя по различен начин този път.

Пролетта е весела, влюбена и красива, достатъчно е само да усетим аромата на цъфтежа, за да почувстваме радост.

Пролетта като сезон в душата е усещане за нов живот, в който има надежда и смелост за промяна, а вие почувствахте ли го 🙂

Автор и фотографии: Елисавета Мичева

Няма коментари

Напиши коментар