За пет прекрасни музи на вдъхновението

“Само живеене не стига, човек трябва да има слънце, свобода и малко  цветя“
Ханс Кристиан Андерсен

В месеците на голямата ваканция забавете крачка. Слънцето и лятото ни предизвикват да свалим от себе си всичко, което ни тежи и да инжектираме чувство за страст и желание в тялото си. Нарича се вдъхновение.
Нямам търпение да ви срещна с пет прекрасни музи на вдъхновението, които много харесвам, за да вдъхновя деня ви с нежните нощи под звездното небе и кафето, поднесено с любов в палатката на Мила, с меките и романтични цветове на Нели, с паунът, който се разхожда пред къщата на Елена, с нещо вкусно, нещо сладко и нещо за разкош от Вики и с фантастичните флорални експозиции на Сандра. Ще ви запозная с тях през нещата, до които се докосват, през пространствата, които изпълват и през красивите им страсти. Спрете и се насладете.

Благодаря на Мила, Нели, Елена, Вики и Сандра, че с радост приеха да говорят за вдъхновението с мен!

1. Мила Иванова

Mila

„Това което ме вдъхновява са малките неща: светулки, смях, мъркане, чаена лъжичка, лодка, горичка, глухарче, влак, сандали, леден вир, божури, възрастни двойки, бебешки петички, фотоапарат, гривна от мъниста, калдъръм, стар град, гъски... Любовта, грижата му, когато съм тъжна, как ми носи кафе в палатката, как го вдъхновявам.. Смехът на сина ми и подкрепата му във всичко.. Най-прекрасните родители – мама и татко, подскачането във въздуха на кучето Франк Араши и мъркането на котката Лула Мър Грейс, истинските приятели – една кръв, и, разбира се, Eat Travel Loove.“  Мила

Това е Мила. Прелестна. Познавам я от Солунска 16, блогът в който Мила пише прекрасно и терапевтично като мъркането на котката й Лула Мър Грейс. Наричам го „моя личен дневник“, защото често се разпознавам в текстовете й. Сега, заедно с фотографа Красимир Андонов стои зад друг проект Eat Travel Loove. С него удоволствието от лятото и чувството за свобода са пълни. Има прекрасни и вдъхновяващи пътеписи за нежни нощи под звездното небе, пикник с лавандулови сладки и леща с джинджифил, изгреви и залези и красота по пътя. Последваха ги много готини хора. Наистина вдъхновяващо момиче е Мила.

Фотографии: Красимир Андонов за Eat Travel Loove

Вратите пред палатката на Мила и Краси са отворени тук: Eat Travel Loove

2. Нели Кирева

Nelly_n

„Това което правя ме кара да се чувствам щастлива е да виждам, че има и други хора, които харесват снимките ми. Това е моята цел, просто да накарам хората да се усмихнат, да затворят очи и да помечтаят... Вдъхновение черпя почти от всичко - от цветята, от някаква вещ или просто от разходка навън. Разбира се, най-голямото ми вдъхновение е фотографията. Следя работата на много чуждестранни фотографи и стилисти. Харесвам сватбената и романтичната фотография. Особено внимание обръщам на малките детайли, те са солта на живота. Мисля, че ако човек се радва на малките неща, поспира да се наслади на момента и успее да отвори очите си за красотата, ще бъде щастлив.“ Нели

Нели е нежна и красива млада жена. За себе си казва, че е художник по професия и мечтател – фотограф по призвание. А къде стои душата й е очевидно. В „моя малък свят“, както нарича блога си Nelly Vintage Home има много вдъхновение и идеи за украса на дома. С цветовете на романтиката, с красивото бяло и старо, с нежността на дантелата. Толкова настроение, искам да ви го подаря.

Фотографии: Нели Кирева

Повече прекрасности от Нели тук: Nelly Vintage Home

3. Елена Големеева

Elena

„Това което ме вдъхновява са дребните неща. Изненада. ... Вдъхновение трябва да черпим от малките ежедневни мигове на наслада – сутрешен вестник (с повече картинки), екцентричния съсед с перо в шапката или свежа шега от колега...“ Елена

Моята любима, още по-любима и най-любима Елена. Познавам я отдавна. Тя има таланта да превръща в изкуство всеки един аспект от живота си, в начина по който избира дрехите и аксесоарите си, в начина, по който опакова подаръците. Затова и никак не се учудих, когато разбрах, че прави бижута в проекта EGo. Handmade jewelry. Красиви са. Имат вкус на лято, напомнят за плаж, бели туники и гола плът. Превъзходно разведряващи аксесоари.
Всъщност това, на което се възхищавам в Елена е чувството, с което се радва на живота и способността й да предава настроения. Прочете писмото й - удивително момиче.

Фотографии: EGo. Handmade jewelry

Вижте още на EGo. Handmade jewelry

4. Ваклина Алексиева

Viky

„Това което ме вдъхновява е любовта, чувството, че ще направя някого щастлив и че винаги може по-добре.“ Вики

Вики е олицетворение за креативност. И за чаровна усмивка. Съвършените торти, които сътворява с много чувство са особено елегантен подарък за хората, които ги поръчват и които знаят, че всичко е лично. Прави го с вдъхновение и ентусиазъм, с изключителен усет към детайла. Резултатът е естетически възторг и наслада за духа и тялото. В блога й Viki`s blog можете да намерите нещо вкусно, нещо сладко и нещо за разкош. Истински творец на щастие е Вики и много вдъхновяваща.

Фотографии: Ваклина Алексиева

Още от сладостите на Вики тук: Viki`s blog

5. Сандра Камински

Sandra 1.ashx

„Това което ме вдъхновява е красотата на живота, който може да се живее с грация и чар, и разбира се, цветята, чувството за празник, което ме вдъхновява и личната ми мантра „Living life beautifully.“ Сандра

Сандра има изключително око за цвят, дизайн и текстура. Видях я за първи път преди време в Harrods London, къдeто като гост-дизайнер флорист беше аранжирала най-прекрасната маса за английски следобеден чай. Много специално усещане за човек, който идва от страна, в която кичът и грозотата са навсякъде. С удоволствие разположих душата си на това място. David Austin Roses с нежни цветове, френските макарони в същия цвят, роклята на цветя на Сандра.. още си чувам възторга. Оттогава я следвам в Sandra Kaminski, а книгата  й Home Living Life beautifully е най-красивото ми пътешествие в света на дизайна и забавните идеи за оригинални декори в дома през всички сезони на годината и празниците през тях. В нея има и страхотни идеи за специалните събития на децата. Прекрасна. Сандра.

Фотографиите са на Geoff Hedley за Sandra Kaminski. Geoff работи за някой от топ списанията за интериорни стоки за дома и дизайн в Нова Зеландия. Така снима само човек, който гледа на фотографията като изкуство.

Повече за флоралните вълшебства на Сандра има на: Sandra Kaminski

Още по темата тук: Вдъхновението и нещата, които ни движат напред

Можете да оставите коментар по-долу или да ми пишете на email: office@govoriminati.com.

6 Responses

 1. Пишеш с толкова лекота и вдъхновение !
  Колко прекрасно е да се живее с вдъхновяващото очакване на щастието, което практически дебне зад всеки ъгъл ! Да се зарадваме, да се усмихнем и да поканим щастието и любовта в нашия живот !

  • Елисавета Мичева

   Много хубаво си го казала, Марги, да поканим любовта и щастието в живота си! Благодаря ти!

 2. Ели, а ти вдъхновяваш с позитивизма си и с това,че умееш да се грижиш за самочувствието на хората,с които общуваш.Признателна съм ти! Ками

  • Елисавета Мичева

   Благодаря, Ками!

 3. Прекрасно е, препрочитах няколко пъти и не мога да си тръгна оттук 🙂 Красиво е, умееш ги тези работи с писането, Ели!!

  • Елисавета Мичева

   Благодаря много, мила Ива!

Напиши коментар